top of page
506A5339.jpg

Lisenssit ja vakuutukset

LISENSSIT

Suomen Voimisteluliiton yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen perusteella jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin osallistuvalla urheilijalla on oltava voimassa oleva kilpailulupa eli lisenssi. Jokainen valmennusryhmäläinen hankkii lisenssin itsenäisesti. Lisätietoja ja apua lisenssin hankintaa varten saa omalta valmentajalta. Lisätietoja lisenssivakuutuksesta löytyy Voimisteluliiton lisenssi -sivuilta.

Lisenssien osto tapahtuu seuran Hoika -järjestelmän kautta.  

VAKUUTUKSET

Kilpalajeissa vakuutuksen voi hankkia lisenssin tai oman vakuutuksen kautta. Voimisteluliiton kumppani vakuutuksissa on Pohjola Vakuutus. Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvasta korvataan, kun loukkaantuminen tapahtuu äkillisen tapaturman seurauksena – esimerkiksi akillesjänne repeää tai polvi menee sijoiltaan.

Jokaisella lisenssiurheilijalla tulee olla kilpaurheilun kattava vakuutus.

Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman lisenssin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Maksamalla vakuutuksettoman lisenssin lisenssinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

Lisätietoja lisenssivakuutuksesta löydät Voimisteluliiton lisenssi -sivuilta. Tutustuthan Sporttiturvan tuoteoppaaseen, tuotetietoasiakirjaan ja vakuutusehtoihin ennen vakuutuksen ostamista ja maksamista. Jokainen valmennusryhmäläinen hankkii lisenssin itsenäisesti. Lisätietoja ja apua lisenssin hankintaa varten saat oman tiimin vastuuvalmentajalta.

bottom of page