top of page
506A0971-2-Enhanced-NR.jpg

KILPA-AEROBIC

Kilpa-aerobicin näyttävissä kilpailuohjelmissa energinen ja tanssillinen koreografia yhdistyy vaativiin vaikeusosiin, kuten hyppyihin, punnerruksiin ja liikkuvuusliikkeisiin. Laji vaatii urheilijalta luovuutta ja esiintymisrohkeutta sekä voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiota ja anaerobista kestävyyttä. Kilpailla voit yksin tai eri kokoisissa kokoonpanoissa.

Oulun Voimistelijat tarjoavat laadukasta toimintaa kilpa-aerobicin parissa. Seurassamme toimivat koulutetut valmentajat ja tuomarit. Tarjoamme ryhmiä kaiken ikäisille harrastajille.

Miten mukaan?

Oulun Voimistelijoiden kilpa-aerobicin toimintaan pääset mukaan ympäri vuoden!

Ota yhteyttä joko KA-vastaavaan (Katja Kuivalainen) KA@oulunvoimistelijat.fi tai ryhmän vastuuvalmentajaan.

Valmentajat ja heidän yhteystietonsa löydät valmentajaesittelyistä tai kunkin ryhmän sivuilta.

Voit seurata meitä Instagramissa: @onv_aerobicgymnastics

6–10-vuotiaat
Nimetön malli.png

ESIVALMENNUS

METEORIITIT

10–13-vuotiaat

SATURNUS

IMG_9447.JPG

PLUTO

Yli 14-vuotiaat

NEPTUNUS

MARS

Kilpailujärjestelmä

Kilpa-aerobicissa on kansallisissa kilpailuissa käytössä rinnakkain ikäkausi- ja luokkajärjestelmä. Kilpailusarjasta toiseen siirrytään joko iän tai taitotason perusteella, riippuen kilpailusarjasta. Voimistelija voi kilpailla sekä yksilönä että kokoonpanossa samanaikaisesti oman tahtonsa mukaan.

Nuorimmat voimistelijat aloittavat esiintymisen ensimmäisenä Stara-tapahtumista. Staran jälkeen voimistelija valitsee iän mukaan joko 8-9-vuotiaiden joukkuesarjan tai yli 9-vuotiaiden 3. luokan, jossa voi kilpailla myös yksilönä. Näiden jälkeen voimistelija voi siirtyä kilpailemaan joko kilpasarjaan tai SM-sarjaan. Yli 15-vuotiaat tai toisesta voimistelulajista siirtyvät voimistelijat voivat aloittaa kilpailemisen suoraan 4. luokasta.

8–9-vuotiaiden joukkuesarja

ND-sarja: 10–11-vuotiaat

3. luokka: yli 9-vuotiaat

4. luokka: yli 12-vuotiaat

5. luokka: yli 15-vuotiaat

6. luokka: yli 18-vuotiaat

Kilpasarja
SM-sarja

SM-sarjaan voivat siirtyä yli 12-vuotiaat voimistelijat. SM-tasolla kilpaillaan AG-, Junior- ja Senior-sarjoissa. SM-sarjoissa on käytössä FIG:n kansainväliset CoP-säännöt.

AG: 12–14-vuotiaat


Junior: 15–17-vuotiaat


Seniori: yli 18-vuotiaat

AeroDance-sarja

AeroDance eroaa muista kilpailuohjelmista tanssillisemman koreografian ja vaikeusosien uupumisen kautta. AeroDance-sarjoja on kilpasarjoissa yli 12-vuotiaille ja SM-sarjojen puolella on omat kilpailuluokat AG-, Junior- ja Senior-sarjoissa.

image.png
IMG_0854.JPG
bottom of page