top of page
506A1107-2-Enhanced-NR.jpg

VALIORYHMÄ

ONV:n valioryhmä on tanssillisen voimistelun ja showtanssin esiintyvä ryhmä, jonka toiminta-ajatuksena on nauttia liikkumisesta hyvässä seurassa.
Tarkoitus on, että koreografioistamme nauttivat ja uusia kokemuksia saavat niin tanssijat kuin katsojatkin.
506A1154-2-Enhanced-NR.jpg
Valioiden treeniaika on sunnuntaisin Ouluhallin tanssisalissa klo 17-19.

Sunnuntain tunnilla alkutunnista keskitytään treenaamaan monipuolisesti tanssillisen voimistelun ja tanssin tekniikkaa, mm. vartalotekniikkasarjoja ja salin poikki -harjoitteita, ja lopputunnista harjoitellaan usein esiintymisohjelmia. . Tunneilla saa käydä vaikka ei haluaisi esiintyä tai kilpailla. Ainoa pääsyvaatimus on että kestää ajoittain runsaan huumorin tunneilla.

Olet tervetullut liittymään joukkoon, jos sinulla on sopivaa tanssin tai voimistelun taustaa. (Tanssijoiden ikähaitari tällähetkellä suunnilleen 30-60v) Tule kokeilemaan!

Lisätietoja valioiden ryhmästä saa ONV:n toimistolta toimisto@oulunnaisvoimistelijat.fi

506A1154-2-Enhanced-NR.jpg
VALIOIDEN LYHYT HISTORIA

Ryhmä on toiminut ilman taukoja vuodesta 1982 lähtien, ja iso osa nykyisistäkin ryhmäläisistä on ollut mukana yli 15 vuotta – aina joku käy välillä äitiyslomilla tai muilla mailla, mutta suurin osa palaa reissuiltaan takaisin mukavaan harrastukseen. Aluksi ryhmä loi vain näytösohjelmia, mutta tällä vuosituhannella olemme siirtyneet myös kilpailemaan, ensin tanssillisen voimistelun kilpailuissa ja sittemmin myös showtanssikisoissa ”Showvalioiden” nimellä.

Meille on vuosien mittaan muodostunut oma tanssillisen voimistelun tyylimme, josta olemme saaneet kehuja valtakunnallisestikin. Tavaramerkkejämme ovat ison ja yhtenäisen ryhmän lisäksi mm. kaunis vartalotekniikka, esim monipuolinen koontojen käyttö, sekä ”ikäryhmällemme vähemmän tyypillinen” isojen hyppyjen ja lattiatason hyödyntäminen koreografioissa. Samoja vahvuuksia käytämme myös showtanssissa, vähän vain eri tavalla maustettuna.

Koreografeja ja ohjaajia ryhmässämme on useita, ja pyrimme vuosittain tekemään vähintään yhden uuden ohjelman. Päävastuu ohjaamisesta ja koreografioista on nelikolla Tiina Sainila, Nina Ylitalo, Marja Seppänen ja Annu Tertsunen, mutta myös muut ryhmän tanssijat ohjaavat tunteja ja osallistuvat koreografioiden tekoon, riippuen siitä, kuka sattuu inspiraation ja hyvän idean milloinkin saamaan.

Showtanssin SM-kisoissa (Performing Arts) olemme kilpailleet vuodesta 2010 lähtien yli 31-vuotiaiden muodostelmasarjassa, josta meidän ryhmällä on kolme SM-kultaa: v. 2012 ”Sanan miekka” (kor. Annu Tertsunen), v.2014 "Valkea paino" (kor. Annu Tertsunen) ja 2016 "Reviiri” (kor. Tiina Sainila). 

Viime vuosilta löytyy myös mm. tv-esiintymisiä, keikka Kansallisoopperassa ja esiintymismatkoja ulkomaille. Keväällä 2018 halusimme kokeilla jotain uutta ja kutsuimme vierailevan ammattikoreografin Liisa Heikkisen työskentelemään kanssamme, ja lopputuloksena syntyi nykytanssia ja tilataidetta yhdistävä tanssiteos ”Jättiläinen – head in the clouds”, joka esitettiin 26.5.2018 Hailuodossa metsästysseuran lahtivajassa.

Kauden 2018-2019 päätavoite oli esiintymismatka heinäkuussa 2019 Itävaltaan Gymnaestradaan, jonne meidät kutsuttiin edustamaan Suomea FIG-gaalassa. Annu Tertsusen  "Jäätikkö sulaa"-koreografiaan tuli mukaan tanssijoita myös muista ryhmistä ympäri Suomea. 

Valiot.jpeg

"More"

Voimisteluliitto 125v näytöksessä Helsingin jäähallissa marraskuussa 2021

bottom of page