top of page
7.6.2022 klo 18.11.49.jpg

VALMENTAJALLE

Osaavat ja omistautuneet valmentajat ovat laadukkaan kilpatoimintamme kulmakivi. Jokainen valmentaja tekee korvaamattoman arvokasta työtä rakkaan lajin parissa. 

 

Tältä välilehdeltä löydät erilaisia linjauksia ja ohjeistuksia, valmiita materiaaleja sekä muita apuvälineitä valmentajan työhön liittyen. 

506A7302_edited.jpg

VALMENNUSLINJAUS

ONV:llä valmentajien toimintaa ohjaa yhteisten arvojen ja toimintatapojen lisäksi myös valmennuslinjaus. Valmennuslinjaus on yhteisen pitkäjänteisen työn tulosta. Se käsittelee valmennukseen liittyviä eri osa-alueita, joiden avulla tuotamme vastuullista voimistelua kaikille kilpalajien voimistelijoille iästä riippumatta.

 

Valmennuslinjauksen tavoitteena on antaa valmentajille selkeät työtehtävät ja toimintamallit omaan valmennustyöhön, sekä yhtenäistää ja tasa-arvoistaa voimistelijoiden saamaa valmennusta ikäkauteen ja valmennustiimiin katsomatta.

VASTUULLISUUS

Oulun Voimistelijoiden arvoihin lukeutuu vastuullisuus. Seuran kilpatoiminta perustuu laadukkaaseen, lapsilähtöiseen ja vastuulliseen valmennukseen. Valmennuslinjauksessa on avattu paljon eettisiä periaatteita joiden mukaan suunnittelemme toimintaa. Linjauksen lisäksi alla olevat linkit ohjaavat sinut lukemaan, minkälaisia konkreettisia tekoja ja linjauksia olemme luoneet entistä vastuullisemman toiminnan saavuttamiseksi!

Tätä tekstiä painamalla pääset myös lukemaan Voimisteluliiton lasten voimistelun linjauksesta joka on tullut voimaan vuoden 2024 alusta lähtien. Voimisteluliiton linjaus vahvistaa lapsen oikeuksien toteutumista voimistelussa ja on tärkeä lajikulttuuri uudistumisen kannalta! Myös ONV toimii lasten voimistelun linjauksia noudattaen.

TESTAAMINEN

Testaaminen on valmentajan työkalu, jolla voidaan seurata harjoitussuunnitelman toimivuutta käytännössä tietyllä aikavälillä. Testaustilanteen ilmapiiri pidetään aina kannustavana. Lisää testaustilanteesta pääset lukemaan valmennuslinjauksesta.

Suosimme yhdenmukaisia testejä ja testimenetelmiä, jotta testaaminen on seuran sisällä yhtäläistä ja saumatonta. Testitulosten kartoittaminen ja analysoiminen pitkällä tähtäimellä on myös helpompaa tällöin. 

IMG_6855.JPG
bottom of page